Szolfézs

Tagozatvezető

S. Szabó Márta

(PhD): szolfézs- és zeneelmélet-tanár, főiskolai docens, tanszékvezető

 

1981 és 1994 között a kecskeméti Kodály Iskola gimnáziumi és zeneművészeti szakközépiskolai osztályaiban tanított ének-zene, szolfézs, zeneelmélet, népzene és zeneirodalom tárgyakat, kórust vezetett és a zeneelmélet tanszak vezetője volt.

 

1994 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar oktatója, szaktárgyai: szolfézs és zeneelmélet főtárgy, stílusismeret, zeneelmélet-történet, zeneelmélet módszertan.

 

2000 óta a Szolfézs - Zeneelmélet, Karvezetés Tanszék vezetője.

 

Vendégtanárként rendszeresen tanít, posztgraduális képzési programokat dolgoz ki, zeneelméleti és zenepedagógiai kurzusokat vezet Magyarországon és külföldi egyetemeken. 1998 óta nyaranta vendégtanárként tanít az USA két egyetemén. Szakértői tevékenységet végez az OKM, az OH és a MAB megbízásából. Előadásokat tart zenepedagógiai konferenciákon, 1995 óta szervezője a Zeneművészeti Kar továbbképzéseinek, benne a Bárdos Szimpózium rendezvénysorozatának. Zsűritagja ill. elnöke az Országos Zeneiskolai és Zeneművészeti Szakközépiskolai Szolfézsversenyeknek (1989 óta rendszeresen), dolgozatok bírálója és zsűri elnöke az Egyetemi OTDK Művészeti Nevelési Tagozatának (2007). A Magyar Kodály Társaság és a Nemzetközi Kodály Társaság tagja.

 

 

FÓRUM

Kommentar schreiben

Kommentare: 0