Zongora

Àbrahám Mariann
Àbrahám Mariann

Tagozatvezető


Ábrahám Mariann a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián Kadosa Pál zongoraművész-zeneszerző növendékeként 1961-ben kapta meg zongoraművész-tanári diplomáját.

Tovább képezte magát Drezdában Prof. Amadeus Webersinke (1964), valamint ösztöndíjjal a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban (1971/72) Prof. Jakov Zak zongoraművészeknél.

Fulbright ösztöndíjjal 1989-ben az USA-ban tartózkodott, ahol koncertezett, mesterkurzusokat tartott, és a Chicagoi Egyetem Joseph Regenstein könyvtárában kutatómunkát végzett könyvkiadás számára. 2002-ben doktorált (Summa cum laude).

A ZETA zongoratagozata vezetésének megtisztelő feladatával, valamint annak külföldi képviseletével (EPTA Hungary – Európai Zongoratanárok Szövetsége – Magyarország) 1997 óta megbízott.

A PARLANDO szerkesztőbizottságának több mint 20 éve aktív tagja. Kiadványainak, lemezeinek, zenei tevékenységének listája megtalálható honlapján. www.abrahammariann.hu

Megjelent cikkei (mintegy 100) letölthető formában ugyan ott hozzáférhetőek.

A ZETA-ban betöltött legfontosabb feladatának tekinti, hogy tanár kollégáival közös gondolkodásban és egyetértésben, itthon és külföldön a zene, a zenetanítás, a szakmai fejlődés ügyét magas szinten szolgálni tudja.

 

FÓRUM

Kommentar schreiben

Kommentare: 1
  • #1

    Belák Erzsébet (Donnerstag, 29 März 2012 22:14)

    Korainak találjuk a Kodály koncertre a jelentkezési határidőt.Kérjük a meghosszabbítását. Jó lenne például szeptember 23. vasárnapot kijelölni.Igy nyáron fel lehet készülni és a tanévkezdés első három hetében ki lehetne jelölni pontosan a résztvevőket. Belák Erzsébet, Szt. István Konz.